Disc medical rotativ-IMC

Disc medical rotativIMC

20 .lei
cu TVA
Cantitate

 

IMC: ce este Indicele de Masa Corporala?

Indicele de Masa Corporala (IMC), sau BMI - Body Mass Index in limba engleza, este un raport bazat pe greutatea si inaltimea fiecarei persoane.
IMC-ul este un instrument de identificare a problemelor ce pot aparea la adulti, dar nu este folosit ca instrument de diagnosticare. Doar pe baza acestui indice nu se poate determina starea de sanatate a unei persoane. Pentru aceasta sunt necesare teste suplimentare din partea medicului.

De ce este folosit IMC-ul pentru masurarea obezitatii?

Calcularea Indicelui de Masa Corporala este una dintre cele mai raspandite metode de analiza a gradului de obezitate datorita simplitatii ei.
Sunt necesare doar datele privind greutatea si inaltimea, rezultatul se obtine pe loc si este gratuit. In plus, IMC, numit uneori indicele lui Quetelet (inventatorul sau - savant belgian, fondator al statisticii moderne) este folosit de marile companii de asigurari pentru determinarea riscului de boli cardiovasculare la pacientii cu varste mai mari de 65 ani.

Interpretarea IMC-ului

IMC Ce inseamna
sub 18,5 subponderal
intre 18,5 si 24,9 greutate normala
intre 25 si 29,9 supraponderal
intre 30 si 34,9 obezitate clasa I
intre 35 si 39,9 obezitate clasa II
peste 40 obezitate morbida
ThMed
DY-C005
Momentan acest produs nu are recenzii

16 alte produse in aceeasi categorie:

Produse adăugate la Favorite
Produsele au fost adăugate la comparație.

Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.